Vitamín B 12 50mcg 100 tablet

Jednotlivé vitaminy, minerály

Druh Cena Množství

expedice do 3 dnů
140.3 Kč
Chci ještě lepší cenu
Aby jste získali lepší cenu přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Další informace k produktu Vitamín B 12 50mcg 100 tablet

Podrobný popis
Vitamín B 12 50mcg 100 tablet

Všeobecné informace:

Vitamín B12 je důležitý pro metabolismus Krebsova cyklu (spalování mastných kyselin), odbourávání škodlivého homocysteinu, tvorbu červených krvinek, tvorbu DNK, činnost nervového systému. S oblibou se používá u sportujících dětí pro anabolické účinky.


SLOŽENÍ

Vitamín B 12 50mcg 100 tablet

Kyanokobalamin (vit. B12), nosiče sorbitol, laktóza, maltodextrin. Pomocné protispékavé látky: stearan hořečnatý, talek, oxid křemičitý, fosforečnan trojvápenatý.


DÁVKOVÁNÍ

Vitamín B 12 50mcg 100 tablet

Doporučená denní dávka výrobku 1 tableta se nesmí překročit. Tableta se po jídle nechá postupně rozpustit v ústech, nebo se spolkne vcelku a zapije.

Není určeno pro děti do 3 let nebo jako náhrada pestré stravy. Ukládat mimo dosah dětí a slunečních paprsků v suchu a teplotě do 25o C. 

Vitamíny a minerály
v 1 tabletě
Polyoly 0,09 g
Vitamíny a minerály
Polyoly


Vícesytné alkoholy.
otaznik
Vitamín B12 - kobalamin 50 mcg (2000%*)
Vitamíny a minerály
Vitamín B12 - kobalamin


Vitamin B12 je důležitý především pro správnou funkci krvetvorby, podílí se na syntéze DNA a ATP a je nezbytný pro správnou funkci nervového systému.

Vitamin B12 čili kyanokobalamin je velmi důležitým vitaminem pro člověka, neboť je nezbytně nutný pro krvetvorbu, spolupůsobí při biosyntéze nukleových kyselin, při buněčném dělení a má také významnou úlohu má při přeměně cukrů, tuků a bílkovin.Používá se k doplnění hladiny vitaminu v těle při jeho nedostatku způsobeném nedostatečným vstřebáváním v důsledku onemocnění střev, slinivky břišní nebo při infekcích bakteriálního nebo parazitárního typu. K léčbě určitého typu chudokrevnosti se však nepodává perorálně, jeho podání probíhá pod lékařským dohledem. Kyanokobalamin je také součástí léčiv používaných při onemocnění jater a přípravků určených k celkové výživě. Používá se i ke zlepšení různých nervových příznaků jako je mravenčení, kvalitativně změněná citlivost organismu, zhoršení svalové koordinace, ztráta pociťování vibrací, náladovost, zhoršení paměti, duševní výkonnosti, stavy psychózy. Nepodáváme při přecitlivělosti na vitamin B12 a při změně velikosti zrakového nervu. Pozor na alergické kožní reakce.Vitamin B12 se nevydává bez lékařského předpisu, ve volně prodejných lécích je pouze jako součást multivitaminových přípravků v dávkách 0,5 - 6 mikrogramů. Terapeutické dávky jsou násobně vyšší. Pokud užíváte jiné léky na lékařský předpis nebo bez něj, poraďte se předem s lékařem! Vyskytuje se především ve vejcích, červeném mase, drůbeži, korýších, mléce a mléčných výrobcích, kysaném zelí, játrech a ledvin. Nedostatek může vést k perniciozní anemii a degeneraci kostní dřeně.
otaznik
*) Referenční hodnoty příjmu
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 100
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 60 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Sazba DPH 12 %
Adresa výrobce:
ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika
Uvádí na trh:
ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika
Měrná cena
Vitamín B 12 50mcg 100 tablet 140.3 Kč / 100 tbl
Další alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi k výrobku Nutristar - Vitamín B 12 50mcg 100 tablet

Ke zboží Vitamín B 12 50mcg 100 tablet nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

košík
0 kusů
0


 



377 461 999, 373 701 730


Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos