Home > Galerie sportovců > Závody a soutěže > Turnaj osvobození 2019

Turnaj osvobození 2019

VE DNECH 4. – 5. 5. 2019 SE USKUTEČNĚNIL  VII. ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO TURNAJE V BOXU MLÁDEŽE

 

pod názvem: „Pohár osvobození Plzně 1945“

Náš club BC Ondřeje Stacha v Plzni založil novou tradici a tento dvoudenní mládežnický turnaj v boxu v pořádá každoročně. V tomto roce to byl již sedmý ročník. Turnaje se zúčastnili borci z  Polska, Slovenska, Maďarska, Litvy a boxeři z výběru reprezentace Česka. Turnaj je pořádán pod hlavičkou České boxerské asociace dle pravidel AIBA.

Náš turnaj navazuje na první poválečné boxerské utkání mezi reprezentacemi ČSR a Polska, které se uskutečnilo v osvobozené Plzni dne 19. května 1946, v plzeňském „Pekle“. (při rekonstrukci bytu na Slovanech roce 2011 byly nalezeny pod linem staré noviny, ve kterých byla nalezena zmínka o prvním poválečném utkání v Plzni). Rovněž navazujeme na mezinárodní utkání reprezentací Česka a Polska, které náš club zrealizoval v  Plzni, v Šeříkovce, dne 5. května 2012.

Účelem námi pořádaného turnaje je umožnit našim mladým českým závodníkům porovnání výkonnosti s nejlepšími evropskými borci. Současně plzeňským divákům chceme umožnit shlédnutí napínavých duelů v tomto olympijském sportu a rovněž tímto turnajem propagovat město Plzeň, v době oslav osvobození Plzně americkou armádou.

Turnaj jsme uspořádali ve sportovní hale TJ SLAVOJ, Třebízského ul. č. 12, dne 04. 05. 2019 (sobota), kdy se od 14.00 hod. uskutečnili semifinálové duely. Následující den 05. 05. 2018 (neděle) proběhly finálové zápasy a souboje o třetí místo. Zahájení finálových zápasů bylo od 10.00 hod. Bojovat borci bojovali v sedmnácti váhových a věkových kategoriích. Turnaj zahájil slavnostní nástup borců k ringu a zazněli hymny zúčastněných států. Celkem se našeho turnaje zúčastnilo 82 závodníků a týmového doprovodu. Bylo vybojováno 39 zápasů. Plzeňští boxeři vybojovali jeden pohár pro vítěze turnaje a zlatou medaili, stříbrnou medaili za druhé a jednu bronzovou za třetí místo.

Tímto děkujeme všem sponzorům a partnerům, hlavně pak firmě Fitsport - Jiří Trampota jako hlavnímu sponzorovi této akce a dalším, díky kterým se tento turnaj mohl vůbec uskutečnit. Náš kvalitně připravený mezinárodní turnaj si drží své pevné místo nejen v termínovém kalendáři ČBA, ale i u našich mezinárodních sportovních partnerů. Všichni účastníci tohoto turnaje byli ubytováni na ubytovně Plaveckého bazénu v Úslavské ulici a v Domově mládeže v Koterovské ulici.

Věříme, že tímto turnajem pomáháme nasměrovat volno časové aktivity mladých diváků a tím i dostat mládež z ulice do tělocvičen. Zahraničním účastníkům turnaje chceme přiblížit naše krásné město i probíhající oslavy osvobození.

V Plzni dne 6. 5. 2019

Luboš Stach

zobrazeno záznamů: 1 - 16

košík
0 kusů
0


 



 

 
377 461 999, 373 701 730


Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos